Vroeger wist ik niet waar professionele gezichtsbehandelingen nou eigenlijk goed voor waren. Wat zij doen, dat kan je thuis toch ook? Je gezicht wordt gereinigd, je krijgt een lekkere scrubbehandeling en je krijgt een heerlijk maskertje op. Dat kan toch ook in je eigen badkamer? Ja, dat kan. Maar het verschil met een professionele behandeling is dat zij bijzondere producten gebruiken die vaak extra sterk zijn (denk aan peelings die niet door ‘gewone consumenten’ gekocht en gebruikt mogen worden). Of wat dacht je van dat zij puistjes correct kunnen uitknijpen voor je? Huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten kijken op een hele andere manier naar je gezicht, ze zien vaak direct wat je huid nodig heeft. De laatste jaren ben ik diverse behandelingen ondergaan en iedere behandeling heeft zo zijn plus en minpunten. Ik zal jullie kort iets meer vertellen over behandelingen en vervolgens mij meest favoriete delen!

Hoe werkt dat nou, in de wereld van gezichtsbehandelingen?

Kort samengevat: een schoonheidsspecialiste of huidtherapeut werkt met een bepaald merk. Er zijn merken die speciaal en uitsluitend voor dit werkgebied zijn, deze merken worden niet verkocht in de winkel en de producten zijn alleen via de schoonheidsspecialiste te koop. Vaak krijgen zij vanuit het merk trainingen om bepaalde technieken toe te passen en hoe de producten exact werken. Je zou dus kunnen zeggen dat je bijvoorbeeld fan bent van hannah (dit is een merk) en vervolgens zou je op zoek kunnen gaan naar een hannah huidcoach. Daar zijn er een paar honderd van in Nederland. Zij gebruiken vrijwel dezelfde technieken en producten. Ieder merk heeft weer een andere visie en techniek. Ik bespreek graag mijn favorieten met jullie!

Dermalogica

Dit is veruit de populairste en bekendste, ik geloof dat het grootste deel van huidtherapeuten in Nederland werkt met dit merk. Dermalogica is bekend om hun ‘face mapping’. Zij geloven dat je niet één huidtype hebt, maar dat je gezicht uit heel veel verschillende stukjes bestaat die ieder een ander huidtype zijn. Dermalogica snapt de huid heel goed en is eigenlijk geschikt voor iedere huid. Ik heb meerdere behandelingen gehad en ben er altijd wel over te spreken. Wat mij betreft is dit zeker een aanrader om te doen als je eigenlijk niet zo goed weet wat voor huitype je hebt. Ook zijn de producten erg fijn, ik ben over alles wel te spreken. Met namen de producten met salicylzuur werken goed tegen puistjes.

Neoderma

Mijn persoonlijke favoriet is Neoderma. De behandelingen zijn er voor allerlei huidtypes, maar ik ben echt enorm te spreken over hun bio-peel die fantastisch werkt tegen puistjes. De behandeling is op basis van kruiden dus heel natuurlijk, ook hebben zij geen alcohol in hun producten. Ik kan deze echt enorm aanraden voor mensen die regelmatig last hebben van onzuiverheden. Ook drukken zij puistjes met heel veel precisie heel goed uit (soms wel een half uur lang! Normaal duurt zoiets 5 minuutjes bij een behandeling). Heb je snel een onzuivere huid, dan is dit de behandeling waar je voor moet gaan. Ook de producten voor thuis zijn heerlijk, met name de lotion met kampher en de blue blood gel die je aanbrengt voor je dagcrème. Ja, zeker mijn redding als ik weer ernstig onder zit.

hannah skincare

Het merk hannah werkt veel met het ‘stimuleren’ van de huid. Denk hierbij aan stevige bendweefselmassages en producten die er voor zorgen dat de doorbloeding op gang komt in je gezicht, waardoor je hoofd erg rood wordt tijdens de behandeling. Allemaal voor een goed doel: de huid soepel en stralend maken zonder verklevingen onder de huid. Ik merk dat hannah heel erg zit om huidverjonging en soepelheid. Hierdoor zijn de behandelingen met name goed voor huidjes die er zo jong mogelijk uit willen zien, anti-age dus. Er worden wel puistjes uitgedrukt, maar de volle aandacht gaat naar de bindweefselmassage. Een pittige massage die niet direct heel fijn voelt, maar wel zorgt dat de huid mooi soepel wordt. Mijn favoriete producten van hannah zijn de Cleansing Clay en de Active dry, beiden producten die werken tegen puistjes. Ik zou hannah aanraden als je wilt beginnen aan anti-age en je huid zo lang mogelijk stralend wilt houden.

Diverse

Verder heb ik diverse andere behandelingen gehad zoals LOOkX of Obagi, waar ik enorm enthousiast over ben, alleen ik heb niet meerdere behandelingen gehad dus kan ik er niet veel over kwijt. Ik heb ook weleens behandelingen gehad waarbij gewoon random producten werden gebruikt van diverse merken. Ook niet zo erg, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar het liefst één merk, omdat de producten bij elkaar aansluiten. Verder ben ik heel erg fan van glycolzuur peelings, die laat ik eens in de twee maanden doen bij Velthuis kliniek (alleen mijn huidtherapeute is nu met zwangerschapsverlof) maar daar zit niet echt een merk aan vast (een doktersmerk? Het is pure glycolzuur in ieder geval).

Eigenlijk is het vooral belangrijk om te kijken welk merk goed bij jou zou kunnen passen. Natuurlijk is het ook belangrijk om naar een schoonheidsspecialiste te gaan die professioneel is en netjes werkt, maar als ze producten gebruikt en technieken toepast waar je zelf echt niks mee hebt, dan kan je beter verder zoeken. Als je nooit een puistje hebt is het niet fijn als je elke keer een heftige peeling krijgt en andersom is het ook niet fijn om continue activerende behandelingen te hebben als je bij de kleinste massage normaal al acne krijgt.

Daarom als aanvulling op dit artikel – ik zeg altijd, een artikel is pas af met de comments er bij – laat bij de comments vooral achter wat jullie favoriete behandelingen zijn. Met welke merken heb jij goede ervaring, en waar richten ze zich vooral op? En met welke heb je minder? Laat het achter bij de comments!

Bonus: geen geld? Geen nood! Je kan ook prima zelf thuis aan de slag met een behandeling, dit deed ik vroeger iedere week. Lees binnenkort mijn tutorial!