Hoe lang is je zonnecrème houdbaar?

De zomer is daar en dat betekent weer volop genieten van de zon, maar ook… smeren! Misschien heb je nog zonnebrandcrème liggen van vorig jaar. Maar is die nog wel goed?

Wellicht heb je weleens gehoord dat zonnebrand niet lang houdbaar is en dat de beschermingsfactor na een jaar zelfs gehalveerd kan zijn. Op die manier moet je dus elk jaar weer een nieuw flesje aanschaffen. Gelukkig valt dit best mee. Het is wel waar dat de factor minder wordt, maar het is niet zo dat hij gelijk halveert en je de crème dus na een jaar altijd weg moet gooien. Dat is hartstikke zonde!

Hoe lang is zonnebrand houdbaar?
Op alle flesjes staat een houdbaarheidsdatum. Die kun je dan ook het best gewoon aanhouden. De PNO (periode na opening) staat aangegeven met een geopend potje gevolgd door een getal en de letter M (12M is tot 12 maanden na de opening te gebruiken). Wel is het belangrijk dat je de zonnebrandcrème op de juiste manier bewaart om de werking te behouden. Als je dat doet, kan een zonnebrand meestal wel zo’n twee jaar mee. De factor gaat dan namelijk maar met een minimale hoeveelheid achteruit. Heb je een gevoelige huid en wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kan het natuurlijk geen kwaad om wel een nieuw product aan te schaffen.

Zonnebrand bewaren
Jouw flesje zonnebrand gaat vast overal mee naartoe. Naar het strand, zwembad en op vakantie. Dat is natuurlijk hartstikke goed, maar zorg wel dat je het goed bewaart. Als het aan te veel zonnestralen wordt blootgesteld kan de factor namelijk minder worden. Bewaar jouw flesje zonnebrand daarom het liefst op een koele plek, bijvoorbeeld in een koeltas. Je kunt het ook ergens onder leggen of in een handdoek rollen. Zorg er in ieder geval voor dat het flesje niet in de zon, maar in de schaduw ligt. Door de warmte kan de beschermingsfactor namelijk lager worden.

Voldoende smeren
Het is vooral belangrijk dat je je vaak genoeg insmeert. Smeer je al in voordat je de zon in gaat en doe het daarna om de twee uur. Wees lekker royaal met de zonnebrandcrème voor optimale bescherming.

Fijne zomer!

Gerelateerde artikelen

gezichtscreme

De 12 beste gezichtscrèmes van 2017 in Amerika

De 12 beste gezichtscrèmes van 2017 in Amerika Derek Zoolander zei het al: “Moisture is the essence of wetness, and wetness is the essence of beauty.” oftewel “Vocht is de essentie van vochtigheid, en vochtigheid Lees verder…

huidbehandeling

Wat is acne en hoe behandel ik het?

Acne, wat doe je eraan? Wat is acne eigenlijk? In je huid zitten kliertjes die een vettige beschermende stof aanmaken, talg. Via deze talgkliertjes komt de talg naar buiten. Als de kliertjes verstopt raken, ontstaan Lees verder…

huidbehandeling

Wat doen de schoonheidsspecialisten bij een behandeling precies?

Wat doet de schoonheidsspecialiste bij een behandeling? Wat doet een schoonheidsspecialiste bij een behandeling? En is zo’n behandeling ook lekker? Sommige mannen en vrouwen gaan elke zes weken naar een schoonheidsspecialiste. Anderen weten niet wat Lees verder…